Suolistoani jo pitkään vaivanneet ongelmat kärjistyivät joulun alla 2017. Kirurgin diagnoosi oli lyhyt ja ytimekäs : paksusuolen toiminta on tyystin lamaantunut ja paksusuoli on kiireellisesti poistettava. Vaihtoehtoa ei ollut, koska ilman leikkausta olisin menehtynyt vuorokauden kuluessa.

Avanne oli suuri shokki sekä minulle, että vaimolleni. En osannut elämäni missään vaiheessa kuvitella, että joutuisin loppuelämäni elämään avanteen kanssa. Minulle jouduttiin tekemään hätäleikkaus ja siinä ei ollut kirurgilla aikaa miettiä mihin kohtaa vatsaa avanne sijoitetaan.. Avanteen paikka ei ole siis paras mahdollinen. Tämä tekee asiasta vieläkin vaikeammin hoidettavan ja aiheuttaa jatkuvan epävarmuuden avanteen sidosten pysyvyydestä. Sairaalassa avannekoulutusta annettiin pari kertaa ennen kotiinlähtöä. Koulutus oli pintapuolista ja sitä oli aivan liian vähän.

Kotiuduttuani oli elämämme  yhtä kaaosta parin päivän ajan, ennekuin löysin HoivanKaren  Katja Marttisen. Jo Katjan ensimmäisen käynnin jälkeen meille tuli rauhallinen ja helpottunut olo. Huomasin heti, että nyt on ammattilainen asialla..Katjan erinomaisella opastuksella päästiin eteenpäin. Olen saanut häneltä nyt matkan varrella tosi paljon vinkkejä ja ratkaisuja myös muihinkin terveydenhoitooni liittyviin ongelmiini. Eikä Katja ole pelkästään neuvonut vain puhelimessa, vaan hän on tullut hätätilanteissa auliisti paikalle auttamaan. Se antaa suurta turvallisuuden tunnetta siitä, että apua löytyy tarvittaessa.

Hän on ollut meille ns. ” pelastava enkeli ” ..ja täytyy rehellisesti sanoa, että ilman Katjaa emme olisi nyt tässä..

Toivottavasti Katja jaksaa tehdä tätä vaativaa työtä jatkossakin. Iso kiitos tähänastisesta..

Mies vuosimallia – 45